gki-top

om

Göran Karlsson International AB startades 1990 av Göran Karlsson. Innan dess hade han startat och drivit GeKås i Ullared sedan 1963. I och med försäljningen av GeKås, då sex av de anställda tog över, fick Göran inte bedriva konkurrerande verksamhet de följande åtta åren. Det nya företaget handlade med bilar och fastigheter samt import och export av diverse varor. Göran startade även ett eget motormuseum där han visade upp sin samling av fordon och inventarier från lanthandel, bensinmack och biograf.

Den 26 juli 2004 avled Göran Karlsson och lämnade företaget till barnen John och Lina. Då hade Göran hunnit samla på sig 200 bilar och ungefär 100 motorcyklar, av varierande skick. Den närmsta tiden kom samlingen att minskas ner och 2007 slog GeKås, tillsammans med GKI, upp portarna till Göran Karlssons Motormuseum i Ullared, där samlingen visades upp.

2011 stängdes Göran Karlssons Motormuseum. Under året som kom såldes större delen av fordonssamlingen. Lyckligtvis hamnade de flesta fordonen på samma plats och kommer kunna ses på museum i Svenljunga från och med sommaren 2014.

2013 bytte företaget namn till GKI Holding AB, som numera är ett moderbolag för våra olika verksamheter.

2014 vi fusionerar in vårt systerföretag Trädgårdsritaren i Väst AB in i moderbolaget GKI Holding AB för att underlätta för våra kommande planer. Läs om Trädgårdsritaren här.

2015 startade vi Sloane Garden Interior en trädgårdsinredningsbutik. Butiken ligger i våra lokaler på Nätvägen 5 i Träslövsläge.

om-kollage

Hoppa till verktygsfältet